There may be delays in online store deliveries, we apologize for any inconvenience this may cause. Shipping from 9,90€

Shipping from 9,90€

Your cart

Your cart is empty

Mohair on pehmeän pörröinen, pitkä ja luja kuitu. Se kestää hyvin kulutusta, se ei sähköisty eikä vanu ja oikenee helposti. Mohair on sileää ja kiiltävää ja tuntuu iholla miellyttävältä ja pehmeältä. Mohair imee tehokkaasti kosteuden iholta, ja se hengittää ja eristää hyvin lämpöä.

BYPIASin mohairneuletuotteisiin on sekoitettu polyamidia lisäämään tuotteen kulutuksen ja pesun kestoa ja parantamaan neuleiden käyttöominaisuuksia.

Mohairneuleet ovat ilmavan kuohkeita ja kiiltäviä. Mohair on joustavaa ja hyvin muovautuvaa. Se hylkii tehokkaasti likaa ja puhdistaa itse itseään, joten mohairtuotetta ei tarvitse pestä usein. Mohairtuote kannattaa tuulettaa kostealla ilmalla ulkona, jolloin kuitu turpoaa ja siitä poistuu hajut ja käytön jäljet ja samalla tuote raikastuu.

Neuleesi kestää kauniina pitkään, kun huollat, peset ja säilytät sen oikein. Nyrkkisääntö on, että tuuleta usein ja pese harvoin. Anna neuleen levätä kunnolla käyttökertojen välillä.
BYPIASin mohairneuleet on pesuviimeistelty valmiina tuotteina, joten niitä ei tarvitse pestä ennen käyttöön ottamista.

  • Tarvittaessa pese nurinpäin käännetty neule käsin tai villapesuohjelmalla max 30 °C.
  • Käytä villan pesuun tarkoitettua hellävaraista neutraalia pesuainetta. Tahrat houkuttelevat koiperhosia, joten poista tahrat tuoreeltaan sappisaippualla tai pesupähkinäsaippualla.
  • Käsin pestessä älä liota neuletta ja käsittele sitä varovasti. Älä väännä, hankaa ja rutista villaa voimakkaasti. Huuhtele useasti.
  • Linkoa kevyesti max 400 rpm tai puserra vesi pois rullaamalla neule paksun froteepyyhkeen sisälle. Älä käytä kuivausrumpua.
  • Oio ja muotoile neule kosteana ja kuivaa vaakatasossa ilmavalla paikalla esimerkiksi pyyhkeen päällä, ei auringossa eikä patterin päällä.
  • Kuivumisen jälkeen voit harjata neuleen niin, että pitkät mohairkuidut tulevat taas kauniisti esiin.
  • Mohairneuletta ei tarvitse silittää, mutta jos haluat silittää, niin silitä nurjalta puolelta höyryraudalla tai kostean liinan läpi 150 °C lämpötilassa.

Säilytä neule ilmavasti laskostettuna hyllyllä vaakatasossa. Sulje vetoketjut ja napit. Pitkät, paksut ja painavat neuleet venyvät henkarissa.

Mohairkuidun pörröisyys voi aiheuttaa kutinaa herkkäihoisille. Torju kutinaa harjaamalla neuleen sisäpuolen pörröisyys mohairharjalla yhdensuuntaisin vedoin. Lisäksi voit vielä silittää ihoa vasten olevan neuleen nurjan puolen höyryraudalla tai kostean liinan läpi 150 °C lämpötilassa.

Suojaa neuleesi tuhohyönteisiltä. BYPIASin mohairtuotteita ei ole käsitelty tuholaismyrkyillä eikä millään pintakäsittelyaineilla, joten niiden oikeaoppinen säilytys on tärkeää. Kun et käytä neuletta vähään aikaan, suojaa se tuholaisilta säilyttämällä sitä tiiviisti muovipussissa tai kannellisessa muovilaatikossa.

Mohairtuotteet eivät nukkaannu helposti, mutta jos nukkaantumista tapahtuu, niin sen voi helposti poistaa huoltamalla neuletta esimerkiksi kashmirkammalla tai nukanpoistajalla. Nukkaantumista tapahtuu, kun lyhyet kuidun päät nousevat neuleen pintaan muodostaen pörröistä nukkaa hankaukselle altistuville alueille, kuten käsilaukku, turvavyö, päällystakkien saumat jne.

BYPIASin käyttämä mohairkuitu on peräisin mohairvuohista, joita on kohdeltu eläinten oikeuksia kunnioittaen.