There may be delays in online store deliveries, we apologize for any inconvenience this may cause. Shipping from 9,90€

Shipping from 9,90€

Your cart

Your cart is empty

Kashmir on kashmirvuohen erittäin hienoa alusvillaa, joka kerätään talteen vuosittain eläinten karvanlähtöaikaan harjaamalla. Kashmirkuitu on ylellisen pehmeää, kevyttä, lämmintä ja kallista.

Tuuleta kashmirtuotetta säännöllisesti. Se kestää kauniina pitkään, kun huollat, peset ja säilytät sen oikein. Nyrkkisääntö on, että tuuleta usein ja pese harvoin. Anna tuotteen levätä ja tuulettua kunnolla käyttökertojen välillä, niin se säilyttää alkuperäisen tunnun ja muut ominaisuudet pitkään. Kun tuuletus ei enää riitä, niin se on pestävä.

  • Pese käsin viileässä, kädenlämpöisessä, korkeintaan 30 °C vedessä hellävaraisesti puristellen.
  • Käytä aroille tekstiileille tarkoitettua hellävaraista neutraalia pesuainetta. Älä liota neuletta ja käsittele sitä varovasti. Älä väännä, hankaa ja rutista tuotetta voimakkaasti. Huuhtele useaan kertaan äläkä käytä huuhteluainetta.
  • Älä käytä kuivausrumpua, vaan levitä tuote kosteana imukykyiselle pyyhkeelle ja rullaa pyyhettä varovasti niin, että se imee lopun kosteuden. Painele kevyesti pyyhettä vasten.
  • Oio ja muotoile tuote kosteana ja kuivaa tasaisena vaakatasossa ilmavalla paikalla esimerkiksi pyyhkeen päällä, ei auringossa eikä patterin päällä.

Säilytä kashmirtuote ilmavasti laskostettuna hyllyllä vaakatasossa.

Kashmirneuleelle on ominaista, että se saattaa nyppyyntyä käytön alussa. Nukkaantumista tapahtuu, kun lyhyet kuidun päät nousevat neuleen pintaan muodostaen pörröistä nukkaa hankaukselle altistuville alueille, kuten käsilaukku, turvavyö, päällystakkien saumat jne. Nukkaantuminen on luonnollista ja sen voi helposti poistaa huoltamalla neuletta esimerkiksi kashmirkammalla tai nukanpoistajalla. Muutaman kampauskerran jälkeen nyppyyntyminen rauhoittuu.

Suojaa neuleesi tuhohyönteisiltä. BYPIASin kashmirtuotteita ei ole käsitelty tuholaismyrkyillä eikä millään pintakäsittelyaineilla, joten niiden oikeaoppinen säilytys on tärkeää. Kun et käytä neuletta vähään aikaan, suojaa se tuholaisilta säilyttämällä sitä tiiviisti muovipussissa tai kannellisessa muovilaatikossa.

BYPIASin kashmirkuitu saadaan kashmirvuohista, joita kasvatetaan pienissä laumoissa eläinten oikeuksia kunnioittaen.