40/25/25/5/5 viskoosi/villa/polyamidi/kashmir/angora

Essentials-neuleissa on riittävästi villaa, jotta villan hyvät ominaisuudet pääsevät dominoimaan neulosta. Villan ansiosta neule hengittää ja lämmittää hienosti. Villa on uusiutuva ja biohajoava luonnonkuitu, joten se imee itseensä hyvin kosteutta, se ei rypisty ja se oikenee nopeasti. Villa on ilmavaa, joustavaa ja hyvin muovautuvaa. Se hylkii tehokkaasti likaa ja puhdistaa itse itseään, joten villavaatetta ei tarvitse pestä usein.

Neuleessa on mukana ylellistä kashmiria antamassa neuleelle luksustuotteen tuntua ja fiilistä. Kashmir on erittäin ohut kuitu, joten se lisää neuleen pehmeyttä ja keveyttä.

Neuleessa on myös mukana angoraa, joka on vielä kashmiriakin ohuempi kuitu. Se saadaan angorakaneista, joiden karva on erittäin ohutta, kaikista luonnonkuiduista ohuinta, mikä tekee neuleesta entistä kevyemmän ja pehmeämmän. Angorakuitu on täynnä onteloita, joissa on pelkkää ilmaa, joten keveyden lisäksi se lämmittää hyvin ja se imee hyvin kosteutta tuntumatta märältä.

Essentials-neuleiden angora on peräisin kaneilta, joiden oikeuksia on kunnioitettu. Kuitu on kammattu talteen, eikä sitä ole revitty eikä näin tuotettu kipua kaneille.

Viskoosi on mukana antamassa neuleelle silkkimäistä laskeutuvuutta ja pehmeyttä, ja samalla se parantaa neuleen käytön ja pesunkestoa. Viskoosi ei ole tekokuitu vaan biohajoava muuntokuitu, joka imee hyvin kosteutta ja estää neuleen sähköistymistä.

Polyamidia on mukana lisäämässä neuleen kulutuksen kestävyyttä. Se antaa neuleelle keveyttä ja joustavuutta ja parantaa sen pesunkestoa, nopeuttaen tuotteen kuivumista ja suojaten tuotetta kutistumiselta.

Tuuleta neuletuotetta säännöllisesti. Se kestää kauniina pitkään, kun huollat, peset ja säilytät sen oikein. Nyrkkisääntö on, että tuuleta usein ja pese harvoin. Anna tuotteen levätä ja tuulettua kunnolla käyttökertojen välillä, niin se säilyttää alkuperäisen tunnun ja muut ominaisuudet pitkään. Kun tuuletat neuletta kostealla ilmalla ulkona, kuidut turpoavat ja niistä poistuvat hajut ja käytön jäljet ja tuote raikastuu.

Kun tuuletus ei enää riitä, niin neule on pestävä.

  • Pese käsin viileässä, kädenlämpöisessä, korkeintaan 30 °C vedessä hellävaraisesti puristellen.
  • Käytä aroille tekstiileille tarkoitettua hellävaraista neutraalia pesuainetta. Älä liota neuletta ja käsittele sitä varovasti. Älä väännä, hankaa ja rutista tuotetta voimakkaasti. Huuhtele useaan kertaan äläkä käytä huuhteluainetta.
  • Älä käytä kuivausrumpua, vaan levitä tuote kosteana imukykyiselle pyyhkeelle ja rullaa pyyhettä varovasti niin, että se imee lopun kosteuden. Painele kevyesti pyyhettä vasten.
  • Oio ja muotoile tuote kosteana ja kuivaa tasaisena vaakatasossa ilmavalla paikalla esimerkiksi pyyhkeen päällä, ei auringossa eikä patterin päällä.

Säilytä neule ilmavasti laskostettuna hyllyllä vaakatasossa.

Neuleelle on ominaista, että se saattaa nyppyyntyä käytön alussa. Nukkaantumista tapahtuu, kun lyhyet kuidun päät nousevat neuleen pintaan muodostaen pörröistä nukkaa hankaukselle altistuville alueille, kuten käsilaukku, turvavyö, päällystakkien saumat jne. Nukkaantuminen on luonnollista ja sen voi helposti poistaa huoltamalla neuletta esimerkiksi kashmirkammalla tai nukanpoistajalla. Muutaman kampauskerran jälkeen nyppyyntyminen rauhoittuu.

Suojaa neuleesi tuhohyönteisiltä. BYPIASin neuletuotteita ei ole käsitelty tuholaismyrkyillä eikä millään pintakäsittelyaineilla, joten niiden oikeaoppinen säilytys on tärkeää. Kun et käytä neuletta vähään aikaan, suojaa se tuholaisilta säilyttämällä sitä tiiviisti muovipussissa tai kannellisessa muovilaatikossa.